Sokongan dan Bantuan Terhadap Mangsa Banjir

Sekali lagi negara kita yang tercinta Malaysia diduga. Kali ini dengan musibah banjir yang dahsyat di Kelantan, Terengganu, Pahang, Perak, Perlis dan sekarang telah menular ke Johor. Paras banjir yang tinggi sehingga boleh menenggelamkan sekolah, rumah dan laluan utama. Kerosakan pada tempat tinggal, kenderaan dan harta benda penduduk setempat. Aku hanya dapat melihat di kaca TV sahaja. …

Komisen Pertama dari advertorial.MY

Pejam celik pejam celik sedar-sedar jer dah nak penghujung tahun 2014. Seminggu jer lagi tahun 2015 akan menjelang tiba. Setahun juga aku telah menulis di mohdnorzali.com ni. Akhirnya impian aku untuk buat duit dengan blog terlaksana juga apabila mendapat komisen yang sulong dari advertorial.MY.  Walaupun komisennya adalah kecil iaitu RM35.94 namun nilai sentimentalnya adalah sangat tinggi bagi …

Jana Pendapatan dengan Bubble Cafe

Berkeinginan untuk menjadi usahawan, mahu bekerja sendiri, minat berniaga, minat pada minuman yang berasaskan teh susu dan ais kisar maka andalah yang kami cari. Jana Pendapatan dengan Bubble Cafe. Senang cerita Bubble Cafe ini lebih kurang Chatime dengan Cool Blog. Menu utama Bubble Cafe boleh dibahagikan kepada 3 iaitu: Ice blended Milk tea Yogurt Pakej perniagaan …

Buat Duit Di iLancee.com

Buat Duit Di iLancee.com Zaman sekarang ni segalanya naik tak ada yang turun. Dari harga minyak, harga rumah sehinggalah keperluan barangan asas sekalipun. Hal ini menuntut para pengguna terutamanya golongan yang berpendapatan sederhana dan rendah terpaksa ikat perut untuk menampung kos kehidupan yang semakin melambung naik. Maka kita dapat lihat sekarang ini bilangan usahawan tidak kira secara …

Mokhtar Dahari Lagenda Bola Sepak Malaysia

Hari ini merupakan hari jadi arwah Mokhtar Dahari yang ke 61. Google juga mengabadikan Mokhtar Dahari dalam Google Doodle hari ni. Mokhtar Dahari adalah lagenda bola sepak Malaysia. Aku memang tak pernah melihat kelibat arwah bermain bola sepak secara ‘live’ kerana pada kemuncak career arwah aku masih belum dilahirkan. Aku hanya berpeluang melihat kembali zaman kegemilangan …