Pengenalan mohdnorzali.com

Selamat tahun baru 2015. Ini adalah post yang pertama pada tahun 2015 ini buat blog mohdnorzali.com. Aku rasa sesuai dimulakan dengan pengenalan kepada blog mohdnorzali.com terutama kepada pembaca baru tidak dilupakan pembaca lama blog ini. Supaya anda semua biasa dengan mohdnorzali.com. Selamat datang diucapkan. Blog ini adalah blog peribadi aku, di sinilah tempat aku menulis apa-apa …

Resolusi Tahun 2015

Tinggal beberapa minit jer lagi akan berakhirnya tahun 2014 dan akan bermulanya Tahun Baru 2015. Sudah menjadi kebiasaan asal nak tahun baru jer mula la masing-masing berazam. Kadang-kadang azam tu dibawa dari tahun lepas kerana tak tercapai lagi. Tahun 2014 ni bagi aku sangat mencabar. Begitu juga dengan negara kita Malaysia. Diduga dengan bermacam-macam dugaan seperti …

Edit PDF dengan PDFescape

Korang pernah tak kadang-kadang tu dapat dokumen dalam bentuk pdf, lepas tu korang kena edit dokumen tu. Ada orang convert dahulu dari pdf ke word. Macam aku lagi suka edit jer terus dekat dokumen pdf tu. Cuma masalahnya nak edit dokumen pdf ni kena pakai adobe acrobat pro yang sudah pasti kena bayar. Nasib baiklah ada …

Lubuk Duit Dengan Advertorial.MY

Pada zaman sekarang ni kebanyakan daripada kita mempunyai blog sendiri. Blog dijadikan medium untuk berkongsi maklumat, coretan hidup dan bermacam-macam lagi. Bila blog sudah menjadi sebahagian daripada kehidupan memang sukar untuk dipasahkan. Sesibuk macam mana pun pasti blog tidak akan dibiarkan terbiar terlalu lama. Mesti ada saja yang hendak ditulis. Apa kata alang-alang menulis di blog …

Ayam Penyet Mar

Ayam Penyet adalah salah satu makanan kegemaran kami sekeluarga. Apakah elemen yang menjadikan ayam penyet tersebut sedap dan enak untuk dijamah? Bagi aku ayam penyet yang sedap yang paling penting sudah semestinya adalah kesedapan ayamnya. Ada orang menitik beratkan juga dari sudut sambalnya. Aku yang tak makan pedas ni tak ada sambal pun tak apa. Aku …