Buat Duit dengan Blog

Pertama sekali maaf dipinta. Lama juga aku biarkan blog ini bersawang. Aku sekarang ni tengah fasa menyesuaikan diri dengan kehidupan baru selepas berkahwin. Memang lain berbanding semasa bujang. Tujuan aku buat blog ini selain suka-suka memang niatnya nak juga tempias duit masuk. Terlebih dahulu aku telah berguru dengan sifu Titan melalui Kitab┬áTeknik SEO Merah Jambu beliau. …

Hari Pos Sedunia

Hari ini adalah Hari Pos Sedunia. Sebut mengenai Pos yang terbayang kat kepala aku setem dan surat. Pos mengimbau seribu satu kenangan. Terutama kenangan semasa muda remaja (Gaya macam dah tua). Masa zaman sekolah dulu, hobi aku memang mengumpul setem. Apa yang buat aku tertarik dengan setem ini ialah setem ini ada banyak warna, pelbagai saiz …

Proton Suprima S Test Drive

Setelah sekian lama melihat iklan Suprima S di television, hari ni aku dengan adik berkesempatan untuk┬áke showroom Proton di Bukit Rahman Putra untuk test drive.   Aku telah menaiki kereta Proton sejak kecil lagi. Dahulu ayah aku pernah mempunyai Proton Wira dan Waja. Malangnya pengalaman dengan Waja tidak berapa bernasib baik. Aku hanya sempat naik sekali …

Percutian di Pulau Pangkor

Dah lama betul aku tak melancong. Pulau Pangkor menjadi destinasi pilihan. Kali terakhir aku pergi masa sekolah menengah tingkatan 4. Itu pun disebabkan sekolah aku buat kem motivasi kat situ. Masa tu memang tak merasa la tido kat hotel. Tido dekat dalam kem jer. Tapi yang bestnya dapat naik basikal keliling pulau, aktiviti air dan jungle …

Claim Insuran Kemalangan Kereta

Malang memang tidak berbau. Kita tidak dapat menjangka perkara seperti ini akan berlaku. Tetapi kita perlu tahu apakah langkah yang perlu dilakukan jika kemalangan melibatkan kereta berlaku. Tidak kira sama ada kemalangan antara kita dengan pemandu lain ataupun kemalangan disebabkan terlanggar tayar lori contohnya. Kejadian ini berlaku semasa aku memandu kereta menuju ke Pasir Gudang di …