Category: Sport

Mokhtar Dahari Lagenda Bola Sepak Malaysia

Hari ini merupakan hari jadi arwah Mokhtar Dahari yang ke 61. Google juga mengabadikan Mokhtar Dahari dalam Google Doodle hari ni. Mokhtar Dahari adalah lagenda bola sepak Malaysia. Aku memang tak pernah melihat kelibat arwah bermain bola sepak secara ‘live’ kerana pada kemuncak career arwah aku masih belum dilahirkan. Aku hanya berpeluang melihat kembali zaman kegemilangan …

Arsenal Dilema Kecederaan Pemain

Pasti minggu ini anda merasa kebosanan kerana English Premier League (EPL) berehat pada minggu ini untuk memberikan laluan kepada perlawanan kelayakan Piala Eropah. Pasti kedai mamak juga menjadi sunyi. Aku adalah penyokong tegar pasukan Arsenal. EPL sudah berlangsung 7 perlawanan. Walaupun masih awal tapi kita dah boleh nampak corak permainan pada musim ini. Arsenal seperti biasa dibelenggu …

Undian Champions League Pusingan Suku Akhir

Undian Champions League pusingan separuh akhir sudah pun diumumkan. Undian adalah seperti berikut: → Bayern Munich vs. Manchester United → Paris Saint Germain (PSG) vs. Chelsea → Brussia Dortmund vs. Real Madrid → Barcelona vs. Atletico Madrid Aku berasa sedikit kecewa kerana Arsenal sudah tersingkir apabila ditewaskan oleh Bayern Munich. Jangkaan aku pasukan yang akan layak …

Undian Champions League Pusingan Kalah Mati

Undian untuk pusingan kalah mati Champions League telah keluar. Sudah pasti tumpuan aku tertumpu kepada Arsenal. Arsenal sudah pasti akan berdepan dengan pasukan yang menjadi pilihan utama kerana menjadi naib juara kumpulan akibat tumpas ditangan Napoli tempoh hari. Undian untuk pusingan ke-16 adalah seperti di bawah: Manchester City vs. Barcelona Olympiakos vs. Manchester United AC Milan …

Pembahagian Kumpulan Piala Dunia 2014 di Brazil

Malam semalam berlangsungnya upacara yang dinantikan oleh semua peminat bola sepak diseluruh dunia iaitu pembahagian kumpulan Piala Dunia 2014 di Brazil. Akhirnya segala persoalan sudah terjawab. Kumpulan A Brazil Croatia Mexico Cameron Tuan rumah di undi dalam kumpulan yang agak mencabar. Bagi aku dalam kumpulan ini yang akan ke pusingan seterusnya ialah Brazil dan Croatia. Kumpulan …

Arsenal Menang Selesa

Asal hujung minggu jer mula la aku sibuk dengan aktiviti jemput-menjemput. Merata tempat pergi. Malam memang sah-sah satu badan letih dan lesu. Dalam pukul 12 lebih tiba-tiba kawan baik aku mesej, “hang nak tengok Arsenal tibai Liverpool la ni juga”. Aku pun pada asalnya 50-50. Nak ke tak nak. Memandangkan perlawanan pun menarik dan aku pun …

Arsenal Kembali

Setelah 8 tahun 5 bulan 0 hari 8 jam 8 minit 3 saat (semasa artikel ini ditulis) adalah kali terakhir Arsenal menjulang sebarang  kejuaraan. Akhirnya, berdasarkan prestasi semasa mungkin musim ini Arsenal bakal mengakhiri penantian yang menyiksakan ini. Pada hari Sabtu (19/10/2013) pertembungan antara Arsenal dengan Norwich menyaksikan Arsenal menang selesa 4 berbalas 1 hasil jaringan …