Category: Review

Pengenalan Tentang TaskV.com

Saban tahun kos kehidupan semakin meningkat. Walaupun harga minyak dah turun, harga barangan lain masih belum turun lagi. Selalu makan gaji tiap-tiap bulan dapat la melunaskan hutang piutang dan menunaikan tanggungjawab sebagai ketua keluarga semampu yang boleh. Sekali sekala tergerak di hati nak ada pendapatan sampingan. Dapat la tokok tambah mana-mana yang tak cukup. Selain keperluan, …

Closed Deal dengan Pengiklan di Advertorial.my

Di blog ini saya sering menceritakan pengalaman saya tentang buat duit dengan blog dengan menggunakan khidmat portal advertorial.my. Anda boleh baca secara lebih lanjut mengenai advertorial.my di sini: http://mohdnorzali.com/tag/advertorial-my/ Cuma kali ini saya nak lebih fokus dengan cara untuk close deal dengan pengiklan di Advertorial.my. Tapi sebelum itu anda perlulah mendaftar terlebih dahulu di advertorial.my untuk …

Lubuk Duit Dengan Advertorial.MY

Pada zaman sekarang ni kebanyakan daripada kita mempunyai blog sendiri. Blog dijadikan medium untuk berkongsi maklumat, coretan hidup dan bermacam-macam lagi. Bila blog sudah menjadi sebahagian daripada kehidupan memang sukar untuk dipasahkan. Sesibuk macam mana pun pasti blog tidak akan dibiarkan terbiar terlalu lama. Mesti ada saja yang hendak ditulis. Apa kata alang-alang menulis di blog …

Komisen Pertama dari advertorial.MY

Pejam celik pejam celik sedar-sedar jer dah nak penghujung tahun 2014. Seminggu jer lagi tahun 2015 akan menjelang tiba. Setahun juga aku telah menulis di mohdnorzali.com ni. Akhirnya impian aku untuk buat duit dengan blog terlaksana juga apabila mendapat komisen yang sulong dari advertorial.MY.  Walaupun komisennya adalah kecil iaitu RM35.94 namun nilai sentimentalnya adalah sangat tinggi bagi …

Jana Pendapatan dengan Bubble Cafe

Berkeinginan untuk menjadi usahawan, mahu bekerja sendiri, minat berniaga, minat pada minuman yang berasaskan teh susu dan ais kisar maka andalah yang kami cari. Jana Pendapatan dengan Bubble Cafe. Senang cerita Bubble Cafe ini lebih kurang Chatime dengan Cool Blog. Menu utama Bubble Cafe boleh dibahagikan kepada 3 iaitu: Ice blended Milk tea Yogurt Pakej perniagaan …

Buat Duit Di iLancee.com

Buat Duit Di iLancee.com Zaman sekarang ni segalanya naik tak ada yang turun. Dari harga minyak, harga rumah sehinggalah keperluan barangan asas sekalipun. Hal ini menuntut para pengguna terutamanya golongan yang berpendapatan sederhana dan rendah terpaksa ikat perut untuk menampung kos kehidupan yang semakin melambung naik. Maka kita dapat lihat sekarang ini bilangan usahawan tidak kira secara …

Keputusan Temuduga DH41

Pasti semua calon-calon DH41 yang telah mengharungi cabaran temuduga pada bulan July dan September lalu berasa berdebar-debar menantikan keputusan temuduga DH41 masing-masing. Bagi yang menghadiri sesi temuduga pada bulan July ada perkhabaran gembira buat anda. Keputusan temuduga telah pun keluar siap dengan tempat penempatan lagi. Keputusan temuduga adalah melalui pos. Surat akan dihantar ke alamat rumah …

Pusat Rawatan Al-Qayyum

Pusat Rawatan Al-Qayyum Berperanan sebagai pusat rawatan alternatif selepas perubatan konvensional yang lebih menjurus kepada pengetahuan sains. Percayalah setiap penyakit ada ubatnya. Anda mesti pasti pernah dengar dan mungkin mengalaminya sendiri pengalaman di mana anda atau orang terdekat anda menghidap penyakit misteri. Bila buat ‘medical check-up’ di hospital, doktor perubatan moden menyatakan bahawa keadaan kondisi tubuh …

Uitm Oil & Gas Week

Esok akan bermulanya Uitm Oil & Gas Week bertempat di Dewan Sri Budiman, Uitm Shah Alam. Program ini berlangsung selama 3 hari iaitu dari 28 October sehingga 30 October. Hari Selasa sehingga Khamis dari pagi sampai ke petang. Aku pun baru jer dapat tahu pasal Uitm Oil & Gas Week ini. Program macam ni la yang …

Proton Iriz

Memandangkan harga minyak naik lagi RM0.20, aku rasa kepada mereka yang memang sudah pasang niat nak beli kereta eloklah masukkan Proton Iriz dalam senarai kereta yang anda bakal beli. Sejak harga minyak naik ni, aku rasa tidak wajar kepada golongan pertengahan mahupun bawahan untuk memiliki kereta yang mempunya cc yang besar. Selain bayaran insurannya besar, komitmen …