Category: Review

PruBSN Touch

Pernahkah anda terfikir contohnya tiap-tiap bulan anda membayar RM200 untuk polisi takaful anda namun adakah anda mengetahui apa yang anda dapat dengan membayar RM200 tersebut? Lebih-lebih lagi kepada yang sudah lama mencarum, sudah pasti anda terlupa atau tidak tahu pun kelebihan (benefit) yang anda dapat. Lebih malang lagi buku polisi pun anda dah lupa letak kat …

Baby Fair di Lazada

Kebiasaannya kami sekeluarga gemar ke Baby Fair sama ada di Shah Alam mahupun di PWTC untuk mendapatkan bekalan barang barang bayi dengan harga yang murah untuk kegunaan sendiri. Selain itu kami juga memilih untuk membeli barangan keperluan bayi bila ada jualan murah di SOGO ataupun jualan gudang yang di anjurkan oleh jenama bayi seperti Pureen. Mulai …

LAZADA Box of Joy Online Revolution Sales

Baru baru ini sedang leka aku membuat kerja di pejabat, Angah menghantar mesej pesanan ringkas menggunakan applikasi Whatsapp. Katanya Along ko beli apa kali ni, besar benar bungkusannya. Ibu nak buka. Dalam hati aku bermonolog “ai banyak pula duit aku tengah-tengah bulan ni nak shopping online“. Mentang-mentang baru jer dua bulan lepas aku beli SD Card …

Hutang Pendidikan dengan MARA

Alhamdulillah akhirnya selesai satu lagi hutang yang membelenggu kehidupan ini. Terima kasih MARA kerana menjadi salah satu penyumbang dari segi kewangan untuk aku mendapatkan segulung Ijazah Sarjana. Iya pada zaman sekarang ini kita memang tak dapat lari daripada membuat hutang. Nak belajar pun kena berhutang. Bila dah berhutang tu sudah menjadi kewajipan kita untuk melangsaikan hutang …

Agen Prudential BSN Takaful Sedia Berkhidmat

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Semoga anda dan orang tersayang sentiasa di bawah rahmat dah perlindunganNya. Sememangnya kita sentiasa bermohon kepada Allah agar sentiasa menjauhi dan memelihara kita daripada segala musibah. Namun, sebagai manusia,kita tidak dapat lari dari diuji. Firman Allah swt: Patutkah Manusia menyangka bahawa Mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: “Kami Beriman”, sedang mereka tidak …

Pengalaman Makan di KFC Caltex Coalfields

Ternyata pengiklanan di TV memang berkesan lagi-lagi iklan KFC. Terus mengalir air liur. Lepas kerja terus bergegas ke KFC Saujana Utama dengan harapan dapat la merasa menu terbaru KFC iaitu Cheezy Onion Crunch. Sampai jer di sana alangkah terkejutnya den boleh pula masa ni la dia nak buat renovation. Dari rumah tadi dah memang pasang niat …

Permohonan Akaun Google Adsense Diluluskan

Baru-baru ini Google Adsense telah menambah Bahasa Melayu bahasa kebangsaan kita sebagai salah satu bahasa yang disokong oleh Google Adsense. Aku pun apa lagi terus mohon. Maklumla sebelum ni kena guna Bahasa Inggeris baru layak memohon. Tak lama lepas aku mohon tu kejap jer pihak Google balas. Argh sudah kena tolak pula permohonan aku alasannya bahasa …

Gemuk is Awesome

Tension dengan pelbagai urusan menyebabkan aku mencari solusi untuk mengurangkan atau menghilangkan terus stress itu. Salah satu caranya adalah dengan membuatkan diri ini tergelak dalam kadar yang terkawal. Untuk membuatkan aku tergelak maka sudah pasti pelawak adalah insan yang paling sesuai. Aku selalu layan Maharaja Lawak Mega dan antara kumpulan kegemaran aku ialah Bocey. Baru-baru ini …

Buat Duit Dengan Google Adsense

Kebiasaannya bila ada kelapangan ataupun tengah boring, aku akan meluangkan masa untuk skodeng orang dekat Facebook. Sibuk baca status, link post yang menarik dan juga video yang menarik yang dikongsikan oleh rakan-rakan cyber yang lain. Scroll punya scroll sekali ada status Facebook ni yang menarik minat aku. Aku dah lupa nama insan yang post status tersebut. …

Pikat Hati Lelaki Idaman

Bagi sesetengah pihak soal perkahwinan adalah salah satu isu yang boleh dikategorikan sebagai sensitif. Lebih-lebih lagi kepada golongan wanita¬†yang masih belum berkahwin dan usianya sudah hampir mencecah 30 tahun. Namun bagi lelaki yang masih belum berkahwin, isu ini tidak menjadi masalah bagi mereka. Bak kata pepatah “Life start at 40”. Makin tua makin berisi. Makin laku. …