Category: Money

Permohonan Akaun Google Adsense Diluluskan

Baru-baru ini Google Adsense telah menambah Bahasa Melayu bahasa kebangsaan kita sebagai salah satu bahasa yang disokong oleh Google Adsense. Aku pun apa lagi terus mohon. Maklumla sebelum ni kena guna Bahasa Inggeris baru layak memohon. Tak lama lepas aku mohon tu kejap jer pihak Google balas. Argh sudah kena tolak pula permohonan aku alasannya bahasa …

Buat Duit Dengan Google Adsense

Kebiasaannya bila ada kelapangan ataupun tengah boring, aku akan meluangkan masa untuk skodeng orang dekat Facebook. Sibuk baca status, link post yang menarik dan juga video yang menarik yang dikongsikan oleh rakan-rakan cyber yang lain. Scroll punya scroll sekali ada status Facebook ni yang menarik minat aku. Aku dah lupa nama insan yang post status tersebut. …

Pengenalan Tentang TaskV.com

Saban tahun kos kehidupan semakin meningkat. Walaupun harga minyak dah turun, harga barangan lain masih belum turun lagi. Selalu makan gaji tiap-tiap bulan dapat la melunaskan hutang piutang dan menunaikan tanggungjawab sebagai ketua keluarga semampu yang boleh. Sekali sekala tergerak di hati nak ada pendapatan sampingan. Dapat la tokok tambah mana-mana yang tak cukup. Selain keperluan, …

Closed Deal dengan Pengiklan di Advertorial.my

Di blog ini saya sering menceritakan pengalaman saya tentang buat duit dengan blog dengan menggunakan khidmat portal advertorial.my. Anda boleh baca secara lebih lanjut mengenai advertorial.my di sini: http://mohdnorzali.com/tag/advertorial-my/ Cuma kali ini saya nak lebih fokus dengan cara untuk close deal dengan pengiklan di Advertorial.my. Tapi sebelum itu anda perlulah mendaftar terlebih dahulu di advertorial.my untuk …

Lubuk Duit Dengan Advertorial.MY

Pada zaman sekarang ni kebanyakan daripada kita mempunyai blog sendiri. Blog dijadikan medium untuk berkongsi maklumat, coretan hidup dan bermacam-macam lagi. Bila blog sudah menjadi sebahagian daripada kehidupan memang sukar untuk dipasahkan. Sesibuk macam mana pun pasti blog tidak akan dibiarkan terbiar terlalu lama. Mesti ada saja yang hendak ditulis. Apa kata alang-alang menulis di blog …

Komisen Pertama dari advertorial.MY

Pejam celik pejam celik sedar-sedar jer dah nak penghujung tahun 2014. Seminggu jer lagi tahun 2015 akan menjelang tiba. Setahun juga aku telah menulis di mohdnorzali.com ni. Akhirnya impian aku untuk buat duit dengan blog terlaksana juga apabila mendapat komisen yang sulong dari advertorial.MY.  Walaupun komisennya adalah kecil iaitu RM35.94 namun nilai sentimentalnya adalah sangat tinggi bagi …

Buat Duit Di iLancee.com

Buat Duit Di iLancee.com Zaman sekarang ni segalanya naik tak ada yang turun. Dari harga minyak, harga rumah sehinggalah keperluan barangan asas sekalipun. Hal ini menuntut para pengguna terutamanya golongan yang berpendapatan sederhana dan rendah terpaksa ikat perut untuk menampung kos kehidupan yang semakin melambung naik. Maka kita dapat lihat sekarang ini bilangan usahawan tidak kira secara …

Harga Minyak RON95 Naik Lagi

Rutin harian aku hari-hari selepas sahaja bergelumang dengan jem di jalan raya dan sampai jer di rumah sudah pastilah melayan karenah Aira Zahra. Selepas selesai bersihkan diri semua, aku pun terpacak kat depan tv menonton buletin utama di tv3. Sekali keluar dekat berita pengumuman bahawa harga minyak RON95 telah naik RM0.20 bermula tengah malam 2 October …

Blogger Buat Duit Dengan Advertorial.my

Sebelum aku bercerita mengenai advertorial.my aku rasa molek jika aku ceritakan serba sedikit mengenai dunia pengiklanan. Iklan adalah satu medium yang digunakan untuk mempromosikan produk dan perkhidmatan kepada pengguna. Pada zaman moden sekarang ini pelbagai kaedah pengiklanan ada di luar sana untuk para peniaga antaranya ialah: Iklan di television Iklan di corong radio Iklan di papan …

Harapan Budget 2014

Hari ini adalah hari yang dinanti-nantikan oleh semua warga Malaysia. Pada hari ini akan diadakan pembentangan budget 2014 pada pukul 3 petang sehingga 7 petang. Harapan aku budget 2014 ini dapat membantu meringankan beban sara hidup aku sebagai golongan muda seterusnya semua rakyat Malaysia. Harapan Budget 2014 1. Kawalan harga rumah Semua sudah sedia maklum harga rumah pada …