Category: Job

Agen Prudential BSN Takaful Sedia Berkhidmat

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Semoga anda dan orang tersayang sentiasa di bawah rahmat dah perlindunganNya. Sememangnya kita sentiasa bermohon kepada Allah agar sentiasa menjauhi dan memelihara kita daripada segala musibah. Namun, sebagai manusia,kita tidak dapat lari dari diuji. Firman Allah swt: Patutkah Manusia menyangka bahawa Mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: “Kami Beriman”, sedang mereka tidak …

Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik M41

Pada tanggal 19 January 2016, aku berpeluang untuk menjawab peperiksaan secara atas talian untuk jawatan kerajaan pegawai tadbir diplomatik (PTD) M41. Ini adalah pengalaman yang pertama buat aku. Mungkin bagi sesetengah orang peperiksaan online ini adalah acara tahunan. Pada hari tu aku pulang lebih awal dari kebiasaan untuk menyiapkan diri untuk peperiksaan ini. Peperiksaan ini bermula …

Pengenalan Tentang TaskV.com

Saban tahun kos kehidupan semakin meningkat. Walaupun harga minyak dah turun, harga barangan lain masih belum turun lagi. Selalu makan gaji tiap-tiap bulan dapat la melunaskan hutang piutang dan menunaikan tanggungjawab sebagai ketua keluarga semampu yang boleh. Sekali sekala tergerak di hati nak ada pendapatan sampingan. Dapat la tokok tambah mana-mana yang tak cukup. Selain keperluan, …

Closed Deal dengan Pengiklan di Advertorial.my

Di blog ini saya sering menceritakan pengalaman saya tentang buat duit dengan blog dengan menggunakan khidmat portal advertorial.my. Anda boleh baca secara lebih lanjut mengenai advertorial.my di sini: http://mohdnorzali.com/tag/advertorial-my/ Cuma kali ini saya nak lebih fokus dengan cara untuk close deal dengan pengiklan di Advertorial.my. Tapi sebelum itu anda perlulah mendaftar terlebih dahulu di advertorial.my untuk …

Lubuk Duit Dengan Advertorial.MY

Pada zaman sekarang ni kebanyakan daripada kita mempunyai blog sendiri. Blog dijadikan medium untuk berkongsi maklumat, coretan hidup dan bermacam-macam lagi. Bila blog sudah menjadi sebahagian daripada kehidupan memang sukar untuk dipasahkan. Sesibuk macam mana pun pasti blog tidak akan dibiarkan terbiar terlalu lama. Mesti ada saja yang hendak ditulis. Apa kata alang-alang menulis di blog …

Buat Duit Di iLancee.com

Buat Duit DiĀ iLancee.com Zaman sekarang ni segalanya naik tak ada yang turun. Dari harga minyak, harga rumah sehinggalah keperluan barangan asas sekalipun. Hal ini menuntut para pengguna terutamanya golongan yang berpendapatan sederhana dan rendah terpaksa ikat perut untuk menampung kos kehidupan yang semakin melambung naik. Maka kita dapat lihat sekarang ini bilangan usahawan tidak kira secara …

Keputusan Temuduga DH41

Pasti semua calon-calon DH41 yang telah mengharungi cabaran temuduga pada bulan July dan September lalu berasa berdebar-debar menantikan keputusan temuduga DH41 masing-masing. Bagi yang menghadiri sesi temuduga pada bulan July ada perkhabaran gembira buat anda. Keputusan temuduga telah pun keluar siap dengan tempat penempatan lagi. Keputusan temuduga adalah melalui pos. Surat akan dihantar ke alamat rumah …

Uitm Oil & Gas Week

Esok akan bermulanya Uitm Oil & Gas Week bertempat di Dewan Sri Budiman, Uitm Shah Alam. Program ini berlangsung selama 3 hari iaitu dari 28 October sehingga 30 October. Hari Selasa sehingga Khamis dari pagi sampai ke petang. Aku pun baru jer dapat tahu pasal Uitm Oil & Gas Week ini. Program macam ni la yang …

Interview Pegawai Pendidikan Tinggi DH41

Setelah segala persiapan sudah disediakan akhirnya hari yang dinanti-nantikan telah tiba. Aku bangkit daripada tido awal daripada kebiasaan. Pukul 5 pagi dah terjaga. Segala dokumen yang diperlukan aku cek balik dan masukkan ke dalam beg. Baju dan seluar di gosok rapi. Kasut hitam di kiwi. Kuku di potong. Ulang kaji apa yang perlu buat kali terakhir. …

Persiapan Menghadapi Interview Pegawai Pendidikan Tinggi DH41

Sebelum menghadapi sesuatu seperti interview, akad nikah dan sebagainya persiapan adalah sangat penting supaya kita sentiasa bersedia. Walaupun pelbagai rintangan dan halangan yang datang kita dapat atasi jika telah bersedia terlebih dahulu bak kata pepatah Melayu: ‘Sediakan payung sebelum hujan’. Begitu juga dengan Interview Pegawai Pendidikan Tinggi DH41. Persiapan mental dan fizikal adalah amat penting. Antara …