Category: Family

PruBSN Touch

Pernahkah anda terfikir contohnya tiap-tiap bulan anda membayar RM200 untuk polisi takaful anda namun adakah anda mengetahui apa yang anda dapat dengan membayar RM200 tersebut? Lebih-lebih lagi kepada yang sudah lama mencarum, sudah pasti anda terlupa atau tidak tahu pun kelebihan (benefit) yang anda dapat. Lebih malang lagi buku polisi pun anda dah lupa letak kat …

Baby Fair di Lazada

Kebiasaannya kami sekeluarga gemar ke Baby Fair sama ada di Shah Alam mahupun di PWTC untuk mendapatkan bekalan barang barang bayi dengan harga yang murah untuk kegunaan sendiri. Selain itu kami juga memilih untuk membeli barangan keperluan bayi bila ada jualan murah di SOGO ataupun jualan gudang yang di anjurkan oleh jenama bayi seperti Pureen. Mulai …

LAZADA Box of Joy Online Revolution Sales

Baru baru ini sedang leka aku membuat kerja di pejabat, Angah menghantar mesej pesanan ringkas menggunakan applikasi Whatsapp. Katanya Along ko beli apa kali ni, besar benar bungkusannya. Ibu nak buka. Dalam hati aku bermonolog “ai banyak pula duit aku tengah-tengah bulan ni nak shopping online“. Mentang-mentang baru jer dua bulan lepas aku beli SD Card …

Agen Prudential BSN Takaful Sedia Berkhidmat

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Semoga anda dan orang tersayang sentiasa di bawah rahmat dah perlindunganNya. Sememangnya kita sentiasa bermohon kepada Allah agar sentiasa menjauhi dan memelihara kita daripada segala musibah. Namun, sebagai manusia,kita tidak dapat lari dari diuji. Firman Allah swt: Patutkah Manusia menyangka bahawa Mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: “Kami Beriman”, sedang mereka tidak …

Membeli Belah Hari Raya

Jam menunjukkan pukul 9 pagi. Misi hari ni nak pergi ke Jalan TAR dan beli persiapan untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri seperti baju raya dan kelengkapan penyeri rumah. Sebagai pengguna yang bijak, kita kena la survey terlebih dahulu. Bandingkan harga barang dengan kedai yang lain. Berbaloi tak beli dengan harga yang ditawarkan. Walaupun mengambil masa tetapi percayala …

Cameron Highland Weekend Gate away

Cameron Highland adalah salah satu tempat percutian yang menjadi kegemaran aku. Aku obses betul dengan Cameron Highland. Kalau aku kaya memang dah lama dah aku beli tanah kat sana. Antara sebab kenapa aku sering berkunjung ke Cameron Highland kerana cuacanya yang sejuk, ladang teh yang hijau, strawberry yang segar bugar dan sayur-sayur yang pelbagai jenis. Minggu …

Resolusi Tahun 2015

Tinggal beberapa minit jer lagi akan berakhirnya tahun 2014 dan akan bermulanya Tahun Baru 2015. Sudah menjadi kebiasaan asal nak tahun baru jer mula la masing-masing berazam. Kadang-kadang azam tu dibawa dari tahun lepas kerana tak tercapai lagi. Tahun 2014 ni bagi aku sangat mencabar. Begitu juga dengan negara kita Malaysia. Diduga dengan bermacam-macam dugaan seperti …

Layan Cerita Hindustan

Aku ni memang penggemar cerita Hindustan. Lagi-lagi cerita seperti Mann, 3 Idiot dan Kuch Kuch Hota Hai lakonan hebat Amir Khan dan Dato’ Shah Rukh Khan. Durasi cerita Hindustan selalunya 3 jam. Memang lama. Selalu slot selepas berita pukul 1.30 petang di TV3 menjadi kegemaran aku untuk bersantai di hadapan television melayan cerita Hindustan. Namun apa …

Pengalaman Membeli-Belah Atas Talian Dengan Lazada

Sekarang ni aku sudah bergelar seorang ayah. Selain memerlukan penjagaan yang rapi, baby juga memerlukan keperluan yang serba serbi cukup seperti pampers, napkin, baju, seluar, stroller, baby carrier dan bermacam-macam lagi keperluan. Kadang-kadang sampai satu tahap kita nak pergi membeli barang kat pusat membeli-belah pun terasa sukar kerana baby masih kecil. Sukar untuk dibawa berjalan dan …

Pengalaman Bergelar Seorang Ayah

Dalam kehidupan ini, hidup tidak akan lengkap selagi tidak berumah tangga. Hidup akan menjadi lebih lengkap bila sudah dikurniakan zuriat. Kita akan melalui kehidupan ini dari satu fasa ke fasa yang lain. Aku telah melalui fasa semasa zaman kanak-kanak, beralih kepada zaman persekolahan (selamat menghadapi UPSR kepada adik-adik) seterusnya alam remaja sehingga berkahwin. Pada tanggal 11 …