Category: Entertainment

Spotify Premium dengan Maxis

Spotify adalah sejenis aplikasi yang digunakan untuk melayan lagu kegemaran anda sama ada online ataupun offline. Apa yang menariknya spotify ini memudahkan anda jika buntu asyik melayan playlist lagu yang sama berulang kali sehingga hafal. Spotify menyediakan lagu dari era dahulu kala sehinggalah zaman sekarang. Bila tengah duduk rehat tu tiba-tiba rasa nak dengar lagu Mewangi …

Gemuk is Awesome

Tension dengan pelbagai urusan menyebabkan aku mencari solusi untuk mengurangkan atau menghilangkan terus stress itu. Salah satu caranya adalah dengan membuatkan diri ini tergelak dalam kadar yang terkawal. Untuk membuatkan aku tergelak maka sudah pasti pelawak adalah insan yang paling sesuai. Aku selalu layan Maharaja Lawak Mega dan antara kumpulan kegemaran aku ialah Bocey. Baru-baru ini …

Layan Cerita Hindustan

Aku ni memang penggemar cerita Hindustan. Lagi-lagi cerita seperti Mann, 3 Idiot dan Kuch Kuch Hota Hai lakonan hebat Amir Khan dan Dato’ Shah Rukh Khan. Durasi cerita Hindustan selalunya 3 jam. Memang lama. Selalu slot selepas berita pukul 1.30 petang di TV3 menjadi kegemaran aku untuk bersantai di hadapan television melayan cerita Hindustan. Namun apa …

Mewangi

Saja nak cuba gunakan kelebihan yang ada dengan WordPress versi 4.0 atau nama manjanya Benny ni. Ternyata mudah untuk meletakkan video dalam blog anda terutamanya dari You Tube. Hanya ‘copy’ pautan url tersebut dan ‘paste’ di ruangan anda menulis. Secara automatik pautan url itu akan bertukar menjadi video. Aku saja jer nak kongsi video ni, lagu …

Advertising Genius

Aku memang suka mengikuti drama Korea. Setelah menonton berpuluh-puluh drama Korea apa yang aku boleh simpulkan adalah dalam hampir semua drama Korea mesti ada elemen ini dalam jalan cerita: Cinta antara 3 segi. Variasi mungkin perebutan antara dua orang wanita merebut seorang lelaki ataupun dua orang lelaki merebut seorang wanita. Kadang-kadang boleh jadi cinta antara 4 …

Kuala Lumpur International Jazz Festival 2013

Tarikh: 14 September 2013 (Sabtu) Waktu: 4.00 pm – 12 am Lokasi: Universiti Malaya Sejak di bangku sekolah lagi aku telah bergiat secara aktif dalam bidang musik. Dari sejak sekolah sampailah ke universiti. Sekarang ni dah bersara. Jika ada jemputan persembahan musical barulah aku pergi. Dulu aku masuk marching band dengan wind orchestra. Masa tu aku …