Category: Automobile

Proton Iriz

Memandangkan harga minyak naik lagi RM0.20, aku rasa kepada mereka yang memang sudah pasang niat nak beli kereta eloklah masukkan Proton Iriz dalam senarai kereta yang anda bakal beli. Sejak harga minyak naik ni, aku rasa tidak wajar kepada golongan pertengahan mahupun bawahan untuk memiliki kereta yang mempunya cc yang besar. Selain bayaran insurannya besar, komitmen …

Harga Minyak RON95 Naik Lagi

Rutin harian aku hari-hari selepas sahaja bergelumang dengan jem di jalan raya dan sampai jer di rumah sudah pastilah melayan karenah Aira Zahra. Selepas selesai bersihkan diri semua, aku pun terpacak kat depan tv menonton buletin utama di tv3. Sekali keluar dekat berita pengumuman bahawa harga minyak RON95 telah naik RM0.20 bermula tengah malam 2 October …

Proton Suprima S Test Drive

Setelah sekian lama melihat iklan Suprima S di television, hari ni aku dengan adik berkesempatan untuk┬áke showroom Proton di Bukit Rahman Putra untuk test drive.   Aku telah menaiki kereta Proton sejak kecil lagi. Dahulu ayah aku pernah mempunyai Proton Wira dan Waja. Malangnya pengalaman dengan Waja tidak berapa bernasib baik. Aku hanya sempat naik sekali …

Claim Insuran Kemalangan Kereta

Malang memang tidak berbau. Kita tidak dapat menjangka perkara seperti ini akan berlaku. Tetapi kita perlu tahu apakah langkah yang perlu dilakukan jika kemalangan melibatkan kereta berlaku. Tidak kira sama ada kemalangan antara kita dengan pemandu lain ataupun kemalangan disebabkan terlanggar tayar lori contohnya. Kejadian ini berlaku semasa aku memandu kereta menuju ke Pasir Gudang di …