Author: mohdnorz

Sokongan dan Bantuan Terhadap Mangsa Banjir

Sekali lagi negara kita yang tercinta Malaysia diduga. Kali ini dengan musibah banjir yang dahsyat di Kelantan, Terengganu, Pahang, Perak, Perlis dan sekarang telah menular ke Johor. Paras banjir yang tinggi sehingga boleh menenggelamkan sekolah, rumah dan laluan utama. Kerosakan pada tempat tinggal, kenderaan dan harta benda penduduk setempat. Aku hanya dapat melihat di kaca TV sahaja. …

Komisen Pertama dari advertorial.MY

Pejam celik pejam celik sedar-sedar jer dah nak penghujung tahun 2014. Seminggu jer lagi tahun 2015 akan menjelang tiba. Setahun juga aku telah menulis di mohdnorzali.com ni. Akhirnya impian aku untuk buat duit dengan blog terlaksana juga apabila mendapat komisen yang sulong dari advertorial.MY.  Walaupun komisennya adalah kecil iaitu RM35.94 namun nilai sentimentalnya adalah sangat tinggi bagi …

Jana Pendapatan dengan Bubble Cafe

Berkeinginan untuk menjadi usahawan, mahu bekerja sendiri, minat berniaga, minat pada minuman yang berasaskan teh susu dan ais kisar maka andalah yang kami cari. Jana Pendapatan dengan Bubble Cafe. Senang cerita Bubble Cafe ini lebih kurang Chatime dengan Cool Blog. Menu utama Bubble Cafe boleh dibahagikan kepada 3 iaitu: Ice blended Milk tea Yogurt Pakej perniagaan …

Buat Duit Di iLancee.com

Buat Duit Di iLancee.com Zaman sekarang ni segalanya naik tak ada yang turun. Dari harga minyak, harga rumah sehinggalah keperluan barangan asas sekalipun. Hal ini menuntut para pengguna terutamanya golongan yang berpendapatan sederhana dan rendah terpaksa ikat perut untuk menampung kos kehidupan yang semakin melambung naik. Maka kita dapat lihat sekarang ini bilangan usahawan tidak kira secara …

Mokhtar Dahari Lagenda Bola Sepak Malaysia

Hari ini merupakan hari jadi arwah Mokhtar Dahari yang ke 61. Google juga mengabadikan Mokhtar Dahari dalam Google Doodle hari ni. Mokhtar Dahari adalah lagenda bola sepak Malaysia. Aku memang tak pernah melihat kelibat arwah bermain bola sepak secara ‘live’ kerana pada kemuncak career arwah aku masih belum dilahirkan. Aku hanya berpeluang melihat kembali zaman kegemilangan …

Keputusan Temuduga DH41

Pasti semua calon-calon DH41 yang telah mengharungi cabaran temuduga pada bulan July dan September lalu berasa berdebar-debar menantikan keputusan temuduga DH41 masing-masing. Bagi yang menghadiri sesi temuduga pada bulan July ada perkhabaran gembira buat anda. Keputusan temuduga telah pun keluar siap dengan tempat penempatan lagi. Keputusan temuduga adalah melalui pos. Surat akan dihantar ke alamat rumah …

Pusat Rawatan Al-Qayyum

Pusat Rawatan Al-Qayyum Berperanan sebagai pusat rawatan alternatif selepas perubatan konvensional yang lebih menjurus kepada pengetahuan sains. Percayalah setiap penyakit ada ubatnya. Anda mesti pasti pernah dengar dan mungkin mengalaminya sendiri pengalaman di mana anda atau orang terdekat anda menghidap penyakit misteri. Bila buat ‘medical check-up’ di hospital, doktor perubatan moden menyatakan bahawa keadaan kondisi tubuh …

Uitm Oil & Gas Week

Esok akan bermulanya Uitm Oil & Gas Week bertempat di Dewan Sri Budiman, Uitm Shah Alam. Program ini berlangsung selama 3 hari iaitu dari 28 October sehingga 30 October. Hari Selasa sehingga Khamis dari pagi sampai ke petang. Aku pun baru jer dapat tahu pasal Uitm Oil & Gas Week ini. Program macam ni la yang …

Arsenal Dilema Kecederaan Pemain

Pasti minggu ini anda merasa kebosanan kerana English Premier League (EPL) berehat pada minggu ini untuk memberikan laluan kepada perlawanan kelayakan Piala Eropah. Pasti kedai mamak juga menjadi sunyi. Aku adalah penyokong tegar pasukan Arsenal. EPL sudah berlangsung 7 perlawanan. Walaupun masih awal tapi kita dah boleh nampak corak permainan pada musim ini. Arsenal seperti biasa dibelenggu …

Layan Cerita Hindustan

Aku ni memang penggemar cerita Hindustan. Lagi-lagi cerita seperti Mann, 3 Idiot dan Kuch Kuch Hota Hai lakonan hebat Amir Khan dan Dato’ Shah Rukh Khan. Durasi cerita Hindustan selalunya 3 jam. Memang lama. Selalu slot selepas berita pukul 1.30 petang di TV3 menjadi kegemaran aku untuk bersantai di hadapan television melayan cerita Hindustan. Namun apa …