Author: mohdnorz

Applikasi Prudential BSN Takaful Bahagian 1

Zaman sekarang ni boleh dikatakan semua orang mempunyai telepon pintar tidak kira android mahupun mac os. Bila dah ada telepon pintar ataupun tablet, kebiasaannya kita mesti suka memuat turun applikasi dari Google Play ataupun Apple Store. Tujuan utama aplikasi ini adalah untuk memudahkan urusan seharian kita. Prudential BSN Takaful juga tidak ketinggalan dan telah menghasilkan dua …

Cara Pembayaran Prudential BSN Takaful

Pertama sekali tahniah saya ucapkan kepada anda yang sudah mempunyai pelan perlindungan takaful. Kali ini saya mahu berkongsi dengan anda cara-cara untuk membuat pembayaran bulanan premium takaful anda. Adalah amat penting untuk anda memastikan bayaran takaful anda dilakukan tepat pada masanya sebab jika dibiarkan lama sehingga nilai ‘cash value pun kering, polisi takaful anda akan tamat …

PruBSN Touch

Pernahkah anda terfikir contohnya tiap-tiap bulan anda membayar RM200 untuk polisi takaful anda namun adakah anda mengetahui apa yang anda dapat dengan membayar RM200 tersebut? Lebih-lebih lagi kepada yang sudah lama mencarum, sudah pasti anda terlupa atau tidak tahu pun kelebihan (benefit) yang anda dapat. Lebih malang lagi buku polisi pun anda dah lupa letak kat …

Baby Fair di Lazada

Kebiasaannya kami sekeluarga gemar ke Baby Fair sama ada di Shah Alam mahupun di PWTC untuk mendapatkan bekalan barang barang bayi dengan harga yang murah untuk kegunaan sendiri. Selain itu kami juga memilih untuk membeli barangan keperluan bayi bila ada jualan murah di SOGO ataupun jualan gudang yang di anjurkan oleh jenama bayi seperti Pureen. Mulai …

LAZADA Box of Joy Online Revolution Sales

Baru baru ini sedang leka aku membuat kerja di pejabat, Angah menghantar mesej pesanan ringkas menggunakan applikasi Whatsapp. Katanya Along ko beli apa kali ni, besar benar bungkusannya. Ibu nak buka. Dalam hati aku bermonolog “ai banyak pula duit aku tengah-tengah bulan ni nak shopping online“. Mentang-mentang baru jer dua bulan lepas aku beli SD Card …

Hutang Pendidikan dengan MARA

Alhamdulillah akhirnya selesai satu lagi hutang yang membelenggu kehidupan ini. Terima kasih MARA kerana menjadi salah satu penyumbang dari segi kewangan untuk aku mendapatkan segulung Ijazah Sarjana. Iya pada zaman sekarang ini kita memang tak dapat lari daripada membuat hutang. Nak belajar pun kena berhutang. Bila dah berhutang tu sudah menjadi kewajipan kita untuk melangsaikan hutang …

Agen Prudential BSN Takaful Sedia Berkhidmat

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Semoga anda dan orang tersayang sentiasa di bawah rahmat dah perlindunganNya. Sememangnya kita sentiasa bermohon kepada Allah agar sentiasa menjauhi dan memelihara kita daripada segala musibah. Namun, sebagai manusia,kita tidak dapat lari dari diuji. Firman Allah swt: Patutkah Manusia menyangka bahawa Mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: “Kami Beriman”, sedang mereka tidak …

Pengalaman Makan di KFC Caltex Coalfields

Ternyata pengiklanan di TV memang berkesan lagi-lagi iklan KFC. Terus mengalir air liur. Lepas kerja terus bergegas ke KFC Saujana Utama dengan harapan dapat la merasa menu terbaru KFC iaitu Cheezy Onion Crunch. Sampai jer di sana alangkah terkejutnya den boleh pula masa ni la dia nak buat renovation. Dari rumah tadi dah memang pasang niat …

Kad Touch n Go Buat Hal

Sudah sebulan berlalu sejak kenaikan harga parking kereta di kawasan Kuala Lumpur. Selalunya aku membayar parking dengan hanya menggunakan appsĀ JomParking. Mudah dan senang. Tak perlu turun ke bawah untuk memasukkan duit syiling ke dalam mesin parking. Hanya di hujung jari saja. Buka apps Jom Parking dan masukkan nombor plate kereta beserta kawasan parking dan tempoh parking. …

Rancang Perjalanan Balik Kampung

Hari Raya hampir kunjung tiba. Warga kota sudah mula membanjiri jalan raya untuk pulang ke kampung sejak hari Jumaat yang lalu. Masing-masing tidak sabar untuk bertemu ibu bapa tercinta di samping rindu dengan suasana kampung halaman yang aman damai dan tenang jauh dari kesibukan hutan konkrit. Tahun ini kita mempunyai banyak pilihan untuk cuti raya yang …