iPhone 5S Gajet Impian setiap Blogger

iPhone 5S bukan sahaja gajet impian setiap blogger, tetapi adalah impian bagi semua penggemar gajet di seluruh dunia.

Sepanjang aku bergelumang dalam dunia gajet ini, tak pernah lagi aku menggunakan sebarang peranti keluaran Apple.

Selama dua tahun sampai sekarang aku setia dengan android. Namun jauh di lubuk hati aku ini teringin juga menggunakan iPhone 5S.

Dengar cerita iPhone ni lebih lancar dan lambat panas kalau nak dibandingkan dengan android. Android ni senang panas dan ‘hang’ (sangkut) macam komputer. Agak panas gak la bila tiap kali handphone sangkut. Lagi-lagi dalam saat genting.

Aku pun tertanya-tanya juga apakah keistimewaan iPhone ciptaan Steve Jobs ini sehingga peminat tegarnya sanggup beratur di luar kedai bila tiap kali iPhone mengeluarkan model baru.

Melihat bentuk luarannya memang lagi ‘solid’ dan padu jika hendak dibandingkan dengan android.

iPhone 5S juga lebih tebal daripada android.

Cuma yang aku dengar cerita bila sekali kita dah ada barang keluar Apple maka gamaknya seterusnya pun kena pakai barang keluaran Apple seperti notebook air barulah seronok menggunakan iPhone 5S senang nak pindah barang dan sebagainya.

Jika aku memiliki iPhone 5s ini sudah semestinya selain telipon dan hantar pesanan ringkas ini yang akan aku lakukan:

  1. ‘Install’ Waze.
  2. Tangkap gambar dan rekod video.
  3. Main game Minion Rush. Nak tengok lancar ker sangkut macam dekat android.
  4. Melayari internet.
  5. Update blog mungkin.

Impian aku ini mungkin boleh menjadi kenyataan apabila Denaihati menganjurkan pertandingan dan 3 pemenangnya akan memenangi 3 iPhone 5S.

iPhone 5S Gajet Idaman Kalbu

iPhone 5S Gajet Idaman Kalbu

Rugi kalau tak turut serta. Mana tau rezeki. Kalau nak keluar duit poket sendiri memang lama lagi la gamaknya.

Ribuan terima kasih diucapkan kepada para penaja yang menjadikan pertandingan ini realiti iaitu:

Penaja Utama

  1. http://amariman.com

Penaja Individu

  1. http://ejamothman.com
  2. http://www.eridy.com
  3. http://www.hilalazmi.com
  4. http://www.eizil.com/
  5. http://www.asamboi.my
  6. http://www.diarymama.com
  7. http://pendekarberkuda.org
  8. http://www.saji.my
  9. http://abangensem.com
  10. http://www.enveeus.com
  11. http://www.pakarniaga.com
  12. http://anarm.net
  13. http://www.daddydee.net
  14. http://www.sunshinekelly.com
  15. http://sweetkurma.com
  16. http://awn.my
  17. http://mawarmerah2008.com
  18. http://www.blogieta.com
  19. http://www.broframestone.com
  20. http://www.akmaomar.com
  21. http://khairilmazri.com
  22. http://wowberita.org/
  23. Japan Budget Trip

 

Arwah Syuhada Baharudin (http://www.syuhada1981.com @http://syuhadabaharudin.com) juga salah seorang penaja. Kita sama-sama sedekahkan Al Fatihah untuk arwah semuga tajaan ini menjadi sedekah yang terima oleh ALLAH.

22 Responses to “iPhone 5S Gajet Impian setiap Blogger”
  1. Denaihati August 24, 2014
    • mohdnorz August 25, 2014
  2. titan August 24, 2014
    • mohdnorz August 25, 2014
      • titan September 1, 2014
  3. Jia Rizaira August 24, 2014
  4. Pondok Papan August 25, 2014
  5. Denaihati August 25, 2014
  6. suri August 25, 2014
  7. Aniza Ghazali August 25, 2014
    • mohdnorz September 2, 2014
  8. Hafizul August 26, 2014
  9. Bahrain August 26, 2014
  10. PuanGojes September 4, 2014
    • mohdnorz September 4, 2014
  11. Kamil Salleh September 13, 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge