Baby Fair di Lazada

Kebiasaannya kami sekeluarga gemar ke Baby Fair sama ada di Shah Alam mahupun di PWTC untuk mendapatkan bekalan barang barang bayi dengan harga yang murah untuk kegunaan sendiri. Selain itu kami juga memilih untuk membeli barangan keperluan bayi bila ada jualan murah di SOGO ataupun jualan gudang yang di anjurkan oleh jenama bayi seperti Pureen.

LAZADA Box of Joy Online Revolution Sales

Baru baru ini sedang leka aku membuat kerja di pejabat, Angah menghantar mesej pesanan ringkas menggunakan applikasi Whatsapp. Katanya Along ko beli apa kali ni, besar benar bungkusannya. Ibu nak buka. Dalam hati aku bermonolog “ai banyak pula duit aku tengah-tengah bulan ni nak shopping online“. Mentang-mentang baru jer dua bulan lepas aku beli SD

Hutang Pendidikan dengan MARA

Alhamdulillah akhirnya selesai satu lagi hutang yang membelenggu kehidupan ini. Terima kasih MARA kerana menjadi salah satu penyumbang dari segi kewangan untuk aku mendapatkan segulung Ijazah Sarjana. Iya pada zaman sekarang ini kita memang tak dapat lari daripada membuat hutang. Nak belajar pun kena berhutang. Bila dah berhutang tu sudah menjadi kewajipan kita untuk melangsaikan

Agen Prudential BSN Takaful Sedia Berkhidmat

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Semoga anda dan orang tersayang sentiasa di bawah rahmat dah perlindunganNya. Sememangnya kita sentiasa bermohon kepada Allah agar sentiasa menjauhi dan memelihara kita daripada segala musibah. Namun, sebagai manusia,kita tidak dapat lari dari diuji. Firman Allah swt: Patutkah Manusia menyangka bahawa Mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: “Kami Beriman”, sedang mereka

Pengalaman Makan di KFC Caltex Coalfields

Ternyata pengiklanan di TV memang berkesan lagi-lagi iklan KFC. Terus mengalir air liur. Lepas kerja terus bergegas ke KFC Saujana Utama dengan harapan dapat la merasa menu terbaru KFC iaitu Cheezy Onion Crunch. Sampai jer di sana alangkah terkejutnya den boleh pula masa ni la dia nak buat renovation. Dari rumah tadi dah memang pasang

Kad Touch n Go Buat Hal

Sudah sebulan berlalu sejak kenaikan harga parking kereta di kawasan Kuala Lumpur. Selalunya aku membayar parking dengan hanya menggunakan appsĀ JomParking. Mudah dan senang. Tak perlu turun ke bawah untuk memasukkan duit syiling ke dalam mesin parking. Hanya di hujung jari saja. Buka apps Jom Parking dan masukkan nombor plate kereta beserta kawasan parking dan tempoh

Rancang Perjalanan Balik Kampung

Hari Raya hampir kunjung tiba. Warga kota sudah mula membanjiri jalan raya untuk pulang ke kampung sejak hari Jumaat yang lalu. Masing-masing tidak sabar untuk bertemu ibu bapa tercinta di samping rindu dengan suasana kampung halaman yang aman damai dan tenang jauh dari kesibukan hutan konkrit. Tahun ini kita mempunyai banyak pilihan untuk cuti raya

Membeli Belah Hari Raya

Jam menunjukkan pukul 9 pagi. Misi hari ni nak pergi ke Jalan TAR dan beli persiapan untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri seperti baju raya dan kelengkapan penyeri rumah. Sebagai pengguna yang bijak, kita kena la survey terlebih dahulu. Bandingkan harga barang dengan kedai yang lain. Berbaloi tak beli dengan harga yang ditawarkan. Walaupun mengambil masa tetapi

JomParking

Kebiasaannya bila lokasi tempat kerja anda di kawasan shop lot, sudah pasti anda dikehendaki membayar parking kereta anda. Jika ingkar, anda akan dikenakan kompaun oleh majlis perbandaran di kawasan tersebut. Kompaun minima boleh dikenakan sebanyak RM50 sebelum rayuan atau diskaun dan boleh menjangkau sehingga RM100 jika tidak dilunaskan dengan kadar segera. Pembayaran boleh di buat

Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik M41

Pada tanggal 19 January 2016, aku berpeluang untuk menjawab peperiksaan secara atas talian untuk jawatan kerajaan pegawai tadbir diplomatik (PTD) M41. Ini adalah pengalaman yang pertama buat aku. Mungkin bagi sesetengah orang peperiksaan online ini adalah acara tahunan. Pada hari tu aku pulang lebih awal dari kebiasaan untuk menyiapkan diri untuk peperiksaan ini. Peperiksaan ini