JomParking

Kebiasaannya bila lokasi tempat kerja anda di kawasan shop lot, sudah pasti anda dikehendaki membayar parking kereta anda. Jika ingkar, anda akan dikenakan kompaun oleh majlis perbandaran di kawasan tersebut. Kompaun minima boleh dikenakan sebanyak RM50 sebelum rayuan atau diskaun dan boleh menjangkau sehingga RM100 jika tidak dilunaskan dengan kadar segera. Pembayaran boleh di buat

Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik M41

Pada tanggal 19 January 2016, aku berpeluang untuk menjawab peperiksaan secara atas talian untuk jawatan kerajaan pegawai tadbir diplomatik (PTD) M41. Ini adalah pengalaman yang pertama buat aku. Mungkin bagi sesetengah orang peperiksaan online ini adalah acara tahunan. Pada hari tu aku pulang lebih awal dari kebiasaan untuk menyiapkan diri untuk peperiksaan ini. Peperiksaan ini

Keselamatan Keutamaan Bersama

Baru-baru ini aku kena menghadiri kursus yang dikelolakan oleh lembaga pembangunan industri pembinaan Malaysia (CIDB). Kursus ini diwajibkan kepada pemohon Green Card. Green Card ini adalah kad akses untuk kita masuk ke tapak pembinaan untuk membuat kerja. Selain sebagai memenuhi tuntutan undang-undang, Green Card juga melindungi tuannya jika terlibat dengan kemalangan dengan memberikan perlindungan insuran.

Spotify Premium dengan Maxis

Spotify adalah sejenis aplikasi yang digunakan untuk melayan lagu kegemaran anda sama ada online ataupun offline. Apa yang menariknya spotify ini memudahkan anda jika buntu asyik melayan playlist lagu yang sama berulang kali sehingga hafal. Spotify menyediakan lagu dari era dahulu kala sehinggalah zaman sekarang. Bila tengah duduk rehat tu tiba-tiba rasa nak dengar lagu

Permohonan Akaun Google Adsense Diluluskan

Baru-baru ini Google Adsense telah menambah Bahasa Melayu bahasa kebangsaan kita sebagai salah satu bahasa yang disokong oleh Google Adsense. Aku pun apa lagi terus mohon. Maklumla sebelum ni kena guna Bahasa Inggeris baru layak memohon. Tak lama lepas aku mohon tu kejap jer pihak Google balas. Argh sudah kena tolak pula permohonan aku alasannya

Gemuk is Awesome

Tension dengan pelbagai urusan menyebabkan aku mencari solusi untuk mengurangkan atau menghilangkan terus stress itu. Salah satu caranya adalah dengan membuatkan diri ini tergelak dalam kadar yang terkawal. Untuk membuatkan aku tergelak maka sudah pasti pelawak adalah insan yang paling sesuai. Aku selalu layan Maharaja Lawak Mega dan antara kumpulan kegemaran aku ialah Bocey. Baru-baru

Cameron Highland Weekend Gate away

Cameron Highland adalah salah satu tempat percutian yang menjadi kegemaran aku. Aku obses betul dengan Cameron Highland. Kalau aku kaya memang dah lama dah aku beli tanah kat sana. Antara sebab kenapa aku sering berkunjung ke Cameron Highland kerana cuacanya yang sejuk, ladang teh yang hijau, strawberry yang segar bugar dan sayur-sayur yang pelbagai jenis.

Buat Duit Dengan Google Adsense

Kebiasaannya bila ada kelapangan ataupun tengah boring, aku akan meluangkan masa untuk skodeng orang dekat Facebook. Sibuk baca status, link post yang menarik dan juga video yang menarik yang dikongsikan oleh rakan-rakan cyber yang lain. Scroll punya scroll sekali ada status Facebook ni yang menarik minat aku. Aku dah lupa nama insan yang post status

12 Hari Menuju Earth Hour

Earth Hour ni simboliknya dalam masa sejam segala tenaga elektrik akan dimatikan untuk menandakan sokongan terhadap Earth Hour. Earth Hour ini adalah gerak sedunia daripada WWF untuk untuk menyatukan manusia ke arah kebaikan Bumi. Mereka memperjuangkan soal isu memelihara alam sekitar bagi kemudahan generasi akan datang. Pada tahun ini 2015 tema Earth Hour ialah untuk

Pikat Hati Lelaki Idaman

Bagi sesetengah pihak soal perkahwinan adalah salah satu isu yang boleh dikategorikan sebagai sensitif. Lebih-lebih lagi kepada golongan wanita¬†yang masih belum berkahwin dan usianya sudah hampir mencecah 30 tahun. Namun bagi lelaki yang masih belum berkahwin, isu ini tidak menjadi masalah bagi mereka. Bak kata pepatah “Life start at 40”. Makin tua makin berisi. Makin